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-Members of County Boards of Pensions
and Security who have relatives in
public office may not serve

Dear Mr, Graham:

Your request for an official opinion, dated October 15,
1979, is as follows:

"Several inguiries have been made recently to the
Lawrence County Commission concerning the legal
qualifications of two appointees on our Department
of Pension & Security Board

"There are two board members in questlon. Mrs. Mae
Lynn Martin, 404 East St., Moulton, Alabama, and
Mrs. Agnes Young, Mt. Hope, Alabama. Since Mrs.
Martin's appolintment to the Board, her son was
elected to the Lawrence County Board of Education.
He is also a second cousin by marriage to Mrs. Young.

"With the authority contained in the Code of Alabama,-
Title 38, Chapter 2, Section 7, I would appreciate
your opinion on any discrepanc1es that might exist
in this situation.

"If you need any additional information or have
any questions, please give me a call. "
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You requested an opinion concerning the legal quali-
fications of Mrs. Martin and Mrs. Young to serve as members
of the county board. Code of Alabama 1975, §38-2-7, states
in part: '"[n]o person holding an elective public office

. and no person who is related by blood or by marriage
to any such officer . . . shall be a member of such county
board . . .". This statute, which states qualifications for
members of county boards of pensions and security, prohibits
a person who is related to an elected public official from
serving on the county board. Therefore, if the facts as stated
are true, then the provisions of §38-2-7, would prohibit the
two named individuals from serving on the county board.

Sincerely,

CHARLES A. GRADDICK
Attorney General
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WALTER S. TURNER
Assistant Attorney General



